Aste Finland Oy, Aina asteen verran paremmat kylmälaitteet, Mestari & Kisälli -lehti

Aste Finland Oy on vuonna 2010 perustettu korkealaatuisten plug-in -kylmälaitteiden myyntiin, tuotekehitykseen ja valmistukseen keskittynyt yritys, joka on nykyisin osa AsteDru Groupia. AsteDru Groupilla on kaksi myyntikonttoria, joista Nordic Office sijaitsee Forssassa ja Central Office Grobbendonkissa Belgiassa. Tuotteita myydään ja markkinoidaan laajalla alueella mm. Skandinaviassa, Baltiassa, Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä Australiassa. Forssan toimipiste työllistää vakituisesti 46 henkilöä ja sesonkiaikoina määrä nousee noin 60 henkilöön.

− Päätuotteitamme ovat sivulta tai päältä avoimet kylmälaitteet, lasiovikaapit sekä nyt myös uutena tuotekategoriana pakastinaltaat. Suurimpia asiakkaitamme ovat panimo-, virvoitusjuoma- ja meijeriteollisuuden globaalit toimijat, kertoo Group Product Development Manager Janne Leppämäki.

Oma tuotekehitys on tärkeää

Kylmälaitealalla on kova kilpailu.

− Meidän kilpailuvalttejamme ovat modulaariset tuotealustat ja ripeä tuotekehitys, joiden ansiosta voimme tarjota asiakkaallemme monipuoliset mahdollisuudet vaikuttaa tuotteen ominaisuuksiin kuten mitoitukseen ja teknisiin ominaisuuksiin sekä ulkoasuun. Myös nopeat toimitusajat ja toimiminen EU-alueen sisällä ovat kilpailuvaltteja.

Aste Finland Oy, Aina asteen verran paremmat kylmälaitteet, Mestari & Kisälli -lehti

Sesonkityötä

Kylmälaitteiden kysyntä on sesonkiluonteista.

− Tuotantosesonki ajoittuu joulukuusta heinäkuuhun. Meillä työskentelee vakituisesti 46 henkilöä ja sesonkiaikana palkkaamme toistakymmentä työntekijää lisää. 

Janne Leppämäen mukaan työntekijöitä yritykseen on löydetty hyvin.

− Työ on kokoonpanotyötä, johon ei sinänsä ole suoranaista koulutusta. Olemme löytäneet hyviä työntekijöitä työkokeilujen kautta, samoin ammattikoulun työharjoitteluiden kautta. Tietysti erityisiin työtehtäviin haetaan tekijöitä suoraan ammatti- tai tehtävänimikkeellä, etenkin toimihenkilöpuolelle. 

Yhteistyössä koulutettuja

Asteessa jokaisella kokoonpanolinjalla työskentelee tiimi, jolla on oma lähiesimies. 

− Tiimien vetäjiä olemme kouluttaneet yhteistyössä Faktia Oy:n kanssa. Koulutukset ovat onnistuneet hyvin ja olemme olleet tyytyväisiä.

Sesonkityövoimaakaan ei ole ollut vaikea löytää.

− Osa sesonkityöntekijöistä on työskennellyt meillä jo aikaisemmin ja tarpeen mukaan rekrytoimme uusia henkilöitä.

Aina kannattaa lähettää avoin työhakemuksen, etsipä sitten sesonkityötä tai vakituista paikkaa.

− Reipas asenne ja tekemisen meininki ovat plussaa työtä hakiessa.

Samankaltaisia juttuja