Artlevy

Artlevy Oy:ssä kunnon työntekijä saa kunnon palkan. Se on yrityksen periaate. Joustoa löytyy molemmin puolin: työaika joustaa työntekijän tarpeen mukaan, kunhan päivän tunnit tulevat tehtyä ja työntekijä joustaa, jos ylitöille on tarvetta.

Antero Seppäsen ja Arto Huuhanmäen omistamassa Artlevy Oy:ssä, työskentelee 15 työntekijää. Yritys valmistaa asennusvalmiita tilaelementtejä sekä erilaisia ohutlevytuotteita. Päätuote on ilmastointikonehuoneet. Tuotteet toimitetaan työmaalle asennettuina. 

− Lähes sataprosenttisesti tuotteet menevät pääkaupunkiseudulle. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. YIT Suomi Oy, Skanska Talonrakennus Oy, NCC Suomi Oy, Lujatalo Oy, Varte Oy, Hartela Oy, Peab Oy sekä Parmarine Oy, kertoo Antero Seppänen. 

Artlevy Oy:n kilpailuvaltteja on laatu, nopeus ja taloudellisuus.

− Urakoitsija säästää sekä kustannuksia että aikaa valitessaan valmiin tilaelementin, jonka asennus kestää noin kaksi tuntia. Tila on käytettävissä heti asennuksen jälkeen ja tilaelementit nopeuttavat rakennuksen vesikatolla tehtäviä työvaiheita. 

Tilaelementti tulee edullisemmaksi kuin paikalle rakennettu, eivätkä rakenteet joudu säiden armoille. Monimuotoisetkin arkkitehtoniset kokonaisuudet ovat mahdollisia. Turhaa jätettä ja ylimääräisiä materiaalien käsittelykuluja työmailla ei myöskään synny.

− Arkkitehdit suunnittelevat ja me toteutamme, Antero Seppänen kiteyttää.

Artlevy Oy, Ammattitaitoa ja arvostusta, Mestari & Kisälli -lehti

Asenne ratkaisee, muun voi oppia

Tuotteen valmistus alkaa suunnittelulla, jossa asiakkaan tarpeet ovat luonnollisesti ykkössijalla. Oikeita ratkaisuja etsitään yhdessä arkkitehtien, rakennuttajien ja työmaapäälliköiden kanssa.

Artlevyn vahvuus on toimintavarmuus. Toimintavarmuus perustuu hyvään suunnitteluun ja ammattitaitoiseen työntekijäjoukkoon, jota yrityksessä arvostetaan.

− Meillä on osaajia metalli- ja rakennuspuolelta. Osa saa työpaikkansa täältä ammattikouluopintojen harjoittelujaksolla osoitetun asenteen vuoksi.Nuoret ovat luonnollisesti kokemattomia ja vähän lapsellisiakin vielä koulun jälkeen, mutta asenne ratkaisee. Täällä opetetaan kyllä sitten näihin töihin.

Työnhakijan pitää olla motivoitunut, työ- ja oppimishaluinen, Seppänen jatkaa. 

− Hyviä työntekijöitä ei ole helppoa löytää. Kaikki ovat joko olleet harjoittelussa tai sitten ovat jonkun tuttuja tai kavereita. Meillä on hyvä joukko motivoituneita työntekijöitä, hyvä henki eikä turhaa pingotusta. Hyvää henkeä pitää varjella, uuden työntekijän pitää aina sopia myös joukkoon.

Artlevyllä tehdään töitä joustavalla työajalla. Kunhan tunnit tulevat täyteen, se riittää. 

Laajennustarpeita

Töitä tehtäisiin enemmänkin, jos tilaa olisi lisää ja työvoimaa samaten. 

− Ehkä se tässä vähitellen ratkeaa, kun Palikkalaan saadaan ensimmäinen kaava. Tarkoituksena olisi tuplata toimitilat ja silloin tarvitaan myös lisää työntekijöitä. Teemme niin isoja elementtejä, että lisätilan avulla töitä pystyisi tekemään jouhevammin ja enemmän.

Samankaltaisia juttuja