Jos et satu pääsemään Dubaihin 2020 maailmannäyttelyyn, niin käy vaikka Eduskuntatalolla; jonne valmistui portaat ja katokset.

Forssan Asentajat Oy:n päätuotteita ovat teräsrungot, katokset, portaat ja julkisivut liike- ja toimistorakennuksissa. Yrityksen vahvuutena on pitkäaikainen henkilökunta, joustavuus ja oma asennuskalusto. 

Forssan Asentajat Oy:n toiminta keskittyy pääasiassa Etelä-Suomeen, mutta aina silloin tällöin tehdään projekteja myös ulkomaille. Parhaillaan työn alla on tilaus Dubaihin, maailmannäyttelyyn 2020.

− Valmistamme 18 kappaletta 10 metriä pitkiä terässiltoja. Ne tulevat Al Wasl Plazaan, kertoo toimitusjohtaja Janne Vihreäsaari

Forssan Asentajien käsissä taipuvat haluttuun muotoon teräs, ruostumaton ja haponkestävä teräs, alumiini, kupari, messinki ja cor-ten teräs. Pintakäsittelynä ovat märkämaalaus, palonsuojamaalaus sekä kuumasinkitys. Työt luovutetaan yleensä asennettuina.

Forssan Asentajat Oy on saanut vuonna 2007 Vuoden teräsrakenne -palkinnon, joka on Teräsrakenneyhdistyksen kilpailusta myöntämä nimitys merkittävälle teräsrakenteelle.

− Palkinto tuli Hämeenlinnan verkatehtaan cor-ten julkisivurakenteista. 

Hämeenlinnan verkatehtaan cor-ten rakenteet
Kuva: Forssan Asentajat Oy

Työvoimapula vaivaa

Yrityksen vahvuutena on pitkäaikainen henkilökunta, joustavuus ja oma asennuskalusto.

− Meillä on 12 työntekijää, joista 10 on ollut yli kymmenen vuotta, osa yli 30 vuotta.

Alalle ei ole Janne Vihreäsaaren mukaan helppoa saada työntekijöitä.

− Metallialan perustutkinto on hyvä olla suoritettuna, mutta hitsaustaito ei ole välttämätöntä. Työn oppii täällä tekemällä kokeneiden työntekijöiden kanssa yhdessä. Tälläkin hetkellä tehdään ylitöitä, koska on työvoimapula. 

Janne Vihreäsaari on samaa mieltä kuin muutkin alan yrittäjät, että työnhakijalla pitää olla käsillä tekemisen halua, oppimishalua ja oma-aloitteisuutta.

− Kyllä sen harjoittelijoista huomaa hyvin pian, onko nuori ihminen oppivainen vai ei. Koska me myös asennamme tekemämme tuotteet, pitää olla valmiutta myös matkustamiseen. Useimmiten työt tehdään päiväreissuina, mutta joskus on pidempiäkin jaksoja. 

Asennustyömailla työskentelevällä ei saa olla korkeanpaikan kammoa ja henkilönostimien käytöt pitää olla hallussa tai opetella. 

− Ei asennustöihin ole sen helpompaa löytää työntekijöitä. 

Janne Vihreäsaaren oma tarina yrittäjäksi on hyvä esimerkki. Hän tuli nuorena miehenä töihin yritykseen. Hän työskenteli projektipäällikkönä siinä vaiheessa, kun oli hinku perustaa oma tai ostaa valmis yritys. Niin siinä sitten kävi, että hän osti työpaikkansa.

− Olen aina arvostanut työntekoa. Yrittäjyyttä ei tosin voi sanoa työksi, se on elämäntapa.

Forssan Asentajat Oy, Nähdään vuoden 2020 maailmannäyttelyssä!, Mestari & Kisälli -lehti

Samankaltaisia juttuja