Forssan Metallityöt Oy, Palo- ja turvaovien <br>markkinajohtaja Suomessa <br>– tuotanto Forssassa!, Mestari & Kisälli -lehti

Forssan Metallityöt Oy:n ovitehdas on palo- ja turvaovien selkeä markkinajohtaja Suomessa. Yritys palvelee tarjoamalla laajan teräsovivalikoiman rakennusliikkeille, jälleenmyyjille, tukkuliikkeille sekä vientiin. Osaaminen perustuu lähes 60 vuoden menestykselliseen toimintaan alalla.

Uusituissa 20 000 m²:n tuotantotiloissa valmistuu vuosittain yli 20 000 ovea. Toimintaa ohjaa ammattitaitoinen henkilöstö sekä sisäinen laatujärjestelmä. 

− Tarjoamme täydellisen palveluketjun alkaen kustannuslaskelmista ja päättyen tekniseen tukeen ja huoltosopimukseen. Siinä välissä automatisoitu valmistusteknologiamme mahdollistaa edulliset vakioratkaisut, mutta tarvittaessa käytämme koko osaamisemme tarjotaksemme luotettavan räätälöidyn ratkaisun vaativaankin kohteeseen, kertoo toimitusjohtaja Vesa Lundström.

Ovia vaativiinkin paikkoihin 

FM-ovien valikoimaan kuuluvat palo-ovet, teräsovet, turva-ovet, äänieristysovet, luotisuojaovet, luukkuratkaisut, taitto-ovet sekä liukupalo-ovet.

− Menestyksemme pohja on asiakkaiden tarpeista lähtevä tuotekehitys sekä alan viimeisintä teknologiaa hyödyntävä valmistus. 

Ala on hyvin valvottu, ovien täytyy selvittää monet testit ja saada tarvittavat sertifikaatit ja luokitukset, jotta voidaan puhua esimmerkiksi palo- tai turvaovista. Ovet voivat olla hyvinkin raskaassa käytössä – esimerkiksi vankiloissa ja poliisiputkissa ovet joutuvat äärimmäisen kovaan käyttöön ja normaalioven kymmentä käyttövuotta vastaa vankilassa yksi vuosi.  

Forssan Metallityöt Oy, Palo- ja turvaovien <br>markkinajohtaja Suomessa <br>– tuotanto Forssassa!, Mestari & Kisälli -lehti

Lähes 60 vuotta

Forssan Metallityöt Oy:llä on pitkä historia. 

Kaksi Toivoa, Lindvall ja Johansson perustivat Forssan Metallityöt Oy:n vuonna 1960. Yritys aloitti toimintansa rakennusliikkeen metallipajana. Se tuotti kaikenlaista hyödyllistä teollisuuden tarpeisiin aina lipputangoista öljysäiliöihin, kertoo yhä hallituksen puheenjohtajana toimiva Markku Lundström.

Alusta lähtien valmistettiin myös ovi- ja ikkunarakenteita, joiden tuotantoon keskityttiin kokonaan vuodesta 1975 lähtien. 

− Yrityksen omistus siirtyi Lundströmin suvulle vuonna 1987. Olin toimitusjohtaja 26 vuotta, kunnes poikani Vesa aloitti toimitusjohtajana vuonna 2013. 

Perheen tytär, Ulla Korpiniitty (os. Lundström), liittyi perheyhtiöön vuonna 2014 ja vastaa nyt henkilöstöasioista ja laskutuksesta.

Monta ovea avattu

Markku Lundström on nähnyt työvuosiensa aikana Neuvostoliiton kaupan nousun ja Venäjän kaupan laskun. Hän tuli töihin tehtaalle jo hyvin nuorena harjoittelijana ja opiskelujen ja armeijan käytyään uudelleen.

− On ollut tiukkoja aikoja ja menestystä. Mutta usko meidän työhön, suunnitteluun ja tuotteisiin ei ole koskaan horjunut. Kasvukivuistakin on selvitty ja tilausten toimitusajat ovat kunnossa.

Markku muistelee mielellään aikoja, jolloin hän kulki tehtaalla ja tiesi jokaisen työntekijän elämästä ja elämäntilanteesta. Työntekijät tunsivat hänet hyvin ja vaihtoivat aina kuulumisia. Jotkut muistot nostavat vieläkin vedet silmiin.

− Ei tämä koskaan ole ollut yhden miehen show. Yhdessä tässä on oltu, ja ollaan yhä; perhe ja työntekijät.

Nyt rooli on siirtynyt Ulla Korpiniitylle, joka hoitaa henkilöstöasioita ja tuntee työntekijät. 

− Meille on edelleen tärkeää panostaa merkittävästi työntekijöiden työhyvinvointiin. 

Forssan Metallityöt Oy, Palo- ja turvaovien <br>markkinajohtaja Suomessa <br>– tuotanto Forssassa!, Mestari & Kisälli -lehti

Kyllä tekijä paikkansa löytää

Forssan Metallityöt Oy:n työntekijöillä on todella pitkiä työsuhteita. Jopa 50 vuotta.

− Meillä Forssan Metallitöillä työskentelee tällä hetkellä n. 80 ammattilaista. 65 henkilöä tuotannollisissa tehtävissä ja 15 henkilöä erilaisissa myynti-, suunnittelu- ja hallinnollisissa tehtävissä. Tuotantomme koostuu pääasiassa hitsaajista profiili- ja peltiovipuolella, pakkaajista varustelu- ja kokoonpano-osastolla sekä työstökoneiden käyttäjistä. Tiloissamme on myös kaksi jauhemaalaamoa, jotka työllistävät pulverimaalauksen asiantuntijoita, kertoo Ulla Korpiniitty.

Hyvä työntekijä saa töitä. 

− Eli kunnon kansalainen, perusarvot kohdallaan, tuntee kellon ja on oikea asenne työtä kohtaan. 

Työntekijöitä on löytynyt ammattikoulun harjoittelijoista, puskaradion kautta, avoimien
hakemusten jättäneiden joukosta – eli monella eri tavalla.

− Täällä oppii pikkuhiljaa työn, valmiinahan tänne ei kukaan tule. Kun on avarakatseinen ja sellainen, että itse kysyy, mitä seuraavaksi voisi oppia – sellainen työnhakija kyllä löytää paikkansa.

Samankaltaisia juttuja