Someron Säästöpankki, Someron Säästöpankki – yrittäjän kumppani ja nuoren koutsi, Mestari & Kisälli -lehti

Someron Säästöpankki on itsenäinen ja vakavarainen paikallispankki, jolla on konttorit Somerolla, Forssassa, Salossa, Perniössä sekä Urjalassa. 

Forssan konttorissa yrittäjiä palvelevat yritysrahoituspäällikkö Kalle Lepola ja yritysrahoitusneuvoja Sari Lehtinen.

− Me haluamme kuunnella yrittäjää avoimin mielin, korostaa Kalle Lepola. 

– Meillä on kokemusta ja asiantuntemusta, jonka haluamme antaa yrittäjän käyttöön. 

Myötä- ja vastamäessä

Kalle Lepola ja Sari Lehtinen ovat yrittäjien käytössä silloin, kun yrityksellä menee hyvin ja silloin, kun menee vähemmän hyvin.

− Suunnitelmallisuus on avainsana. On sitten kysymys hyvien aikojen investoinneista tai huonompien aikojen selviytymisestä. Me autamme suunnittelemaan taloutta jo etukäteen molempia kausia varten.

Myös nuoret, aloittavat yrittäjät ovat tervetulleita keskustelemaan.

− On hienoa huomata, että nuoret ovat koulutetumpia ja yritysideaa on mietitty aina liiketoimintasuunnitelmaksi asti jo valmiiksi. Aina idea ei ole ihan valmis, saattaa esimerkiksi olla turhia rönsyjä, mutta yhdessä keskustellen liikeidea saattaa kirkastua ja jämäköityä, toteaa Sari Lehtinen.

− Sama kokeneiden yrittäjien kohdalla, asioita ennakoidaan. On vakuuttavampaa, jos investointia varten on säästetty jo ennen kuin lisärahoitusta haetaan, Kalle Lepola jatkaa. 

Forssan talousalueen yrittäjät ovat suurelta osin keski-ikäisiä tai vanhempia.

− Aina ei ole jatkajaa ja yritys pitää laittaa myyntikuntoon. Se vaatii aikaa ja edelleen sitä suunnitelmallisuutta. Tässäkin tilanteessa voi tulla keskustelemaan ja kertomaan tilanteestaan; asioista, jotka mietityttävät. 

Kalle Lepola ja Sari Lehtinen kannustavat yrityksiä kasvuhakuisuuteen ja tietoiseen kehittämiseen.

− Tällä seudulla on paljon hienoja yrityksiä, joissa on valtavasti osaamista. Toki yrittäjillä on usein kiire ja turhaa riskinottoakin voidaan karttaa, mutta kasvu ja kehitys on myös monen yrityksen selviytymisen edellytys. On aina hienoa olla mukana myös menestystarinoissa ja niitäkin tällä seudulla riittää, Kalle Lepola ja Sari Lehtinen sanovat.

Nuorten apuna

Entä sitten se nuori, joka vastavalmistuneena saa ensimmäisen työpaikan?

− Me kutsumme 18 vuotta täyttäneet henkilökohtaiselle käynnille keskustelemaan oman talouden hoidosta ja suunnittelusta, kertoo Sari Lehtinen.

Säästäminen on avainsana, kun keskustellaan nuoren ihmisen kanssa.

− On haaveena sitten matkustaminen tai oma asunto, säästöjä tarvitaan. Autamme nuorta suunnittelemaan talouttaan siten, että unelmiakin voi toteuttaa. Eikä paha päivä kaada taloutta heti.

Elämän syrjästä saa helpommin kiinni, kun raha-asiat ovat hyvällä hoidolla. Ilman pikavippejä ja maksuhäiriömerkintöjä.

− Me neuvomme ja tuemme jokaista, joka haluaa hoitaa raha-asioitaan huolella ja suunnitella tulevaisuutta – siintääpä siellä yrittäjän tai maailmanmatkaajan ura, sanoo Kalle Lepola.

Samankaltaisia juttuja