, Yhdessä tekemisen meininkiä, Mestari & Kisälli -lehti

Yhteistyössä on vetovoimaa ja tekemisen meininkiä, toteavat Tammelan Yrittäjien puheenjohtaja Outi Saaristo, Forssan Yrittäjien puheenjohtaja Riikka Kinnunen ja Humppilan yrittäjien puheenjohtaja Janne Kankare

− Meillä on hyvä järjestäytymisaste ja kaikissa tilaisuuksissamme on hyvä osanottajamäärä. Seudullista yhteistyötä lähdetään lisäämään esimerkiksi koulutusasioissa.

Kaikki näkevät paljon hyötyä siitä, että yrittäjä kuuluu yrittäjäyhdistykseen. 

− Saa asiantuntijaneuvoja moneen tärkeään asiaan kuten sopimuksiin, verotukseen, asiakassuhteisiin. On mahdollisuus monenlaisiin koulutuksiin, saa kasvuvalmennusta, kokeneemmilta oppia ja spar-
rausta, erilaisia näkökulmia tekemiseen.

Verkostoituminen on puheenjohtajien mielestä todella tärkeää ja paikallisyhdistysten järjestämiin tapahtumiin, kuten aamukahville ja koulutuksiin, kannattaa ehdottomasti tulla mukaan.

− Jäsenyyden kautta yrittäjä saa apua moniin tilanteisiin. Kaikkea ei tarvitse tietää itse, kun on iso asiantuntijaverkosto käytössä.

Suomen Yrittäjät
on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä
ja 60 toimialajärjestöstä.
Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Suomen Yrittäjänaiset
on 1947 perustettu kattojärjestö, johon kuuluu 66 paikallisyhdistystä ja noin 6 000 jäsentä eri puolilla Suomea. 

Sopivassa suhteessa

Forssan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja Merja Augustin näkee jäsenistön
sitouttamisen suurimpana nykyhaasteena ja peräänkuuluttaa tapahtumien järjestämisessä yhteistyötä yrittäjäjärjestöjen kanssa. Mm. Forssan Joulunavauksessa tehtiin yhteistyötä FEK:n ja Yrittäjien kanssa. Koulutuksellinen yrittäjäyhteistyö on Yrittäjänaisten kuluvan vuoden teema. Myös Forssan Yrittäjät panostaa tänä vuonna erityisesti yhteistyöhön ja koulutukseen, Riikka jatkaa.

− Yrittäjillä on aika aina kortilla ja toiminnan pitää sisältää sopivassa suhteessa rentoa verkostoitumista sekä tiedon jakamista. Vertaistuki on paikallisen toiminnan suola! Pienellä paikkakunnalla laadukkaiden yrittäjätapahtumien järjestämiseksi yrittäjäyhteistyö on ehdotonta, sanovat Merja ja Riikka yhteen ääneen. 

Isompiin asioihin vaikutetaan kattojärjestöjen kautta.

− Meillä on nyt erittäin hyvä tilanne, kun alueelta on Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajana Tiina Koski Tammelasta ja hallituksessa on myös Tiina Lepola Forssasta. Suomen Yrittäjissäkin on vahva edustus, kun Minna Nissilä ja Tiina Koski ovat hallituksen jäseniä. Tämä vahvistaa seutukunnan kuuluvuutta isolla kirkolla. 

, Yhdessä tekemisen meininkiä, Mestari & Kisälli -lehti
Merja Augustin ja Riikka Kinnunen

Merkittävä vaikuttajajoukko

Kaikki paikalliset yrittäjäyhdistykset tekevät paljon yhteistyötä kunnan ja muun julkisen hallinnon kanssa. He kokevat saavansa äänensä kuuluviin.

− Meidät huomioidaan hyvin erilaisissa päätöksissä. Olemme myös mukana tekemässä yritysvaikutusarviointeja silloin, kun päätökset voivat suoranaisesti tai välillisesti vaikuttaa yritystoimintaan kertoo Outi.

− Meillä on hyvä keskusteluyhteys kaupungin kanssa. Yrittäjät tuovat kuntaan elinvoimaa ja luovat työpaikkoja. Esimerkiksi kaavoitusasiat ovat monelle yritykselle tärkeitä sijoittumisen ja vaikkapa laajentamisen kannalta, jatkaa Riikka.

Riikka näkee monipuolisen yhteistyön myös koko seutukunnan menestyksen edellytyksenä.

− Ei yksi ihminen paljoa voi muuttaa asioita, mutta yhdessä vaikutus voi olla todella merkittävä. Minä uskon, että me menestymme, kun pyrimme siihen kaikki yhdessä.

Samankaltaisia juttuja