K-Rauta Forssa, Asiantunteva henkilökunta <br>ostajan apuna jo suunnittelussa, Mestari & Kisälli -lehti

K-Rauta Forssan kauppias Seppo Levokoski on nähnyt kaupan kehityksen kaaren. Kun hän aloitti, kauppa oli ”raskaan rakentamisen maalikauppa”, kuten hän sitä luonnehtii.

– Liike on perustettu alun perin vuonna 1982 ammattilaisia varten. 90-luvulla, kun olin itse jo mukana, iski lama ja linjaa piti kehittää. Silloin satsattiin voimakkaasti kuluttajamyyntiin, tulivat mukaan puutarhapuoli, lvi-tuotteet ja talopakettimyynti. 2000-luvulla on tullut paljon lisää nimenomaan sisustukseen, ja keittiökalusteet toivat vielä entisestäänkin lisää nimenomaan sinne puolelle. Anttilan loppuminen vaikutti puolestaan siihen, että laajensimme valaistusosastoamme kysynnän kasvaessa.

K-Rauta palvelee edelleen myös rakentajia ja rakennusliikkeitä, mutta kuluttajien tietotaito sekä halu saneerauksiin, remontteihin ja sisustamiseen kasvaa edelleen.

– Korona-aika osoitti sen. Me kuvittelimme keväällä, että liike on laitettava kokonaan kiinni, mutta päinvastoin kävi. Vaikka rakennuspuolella talvi on aina hiljaisempaa, on suunnittelijoilla keittiökaluste- ja sisustuspuolella hyvinkin vilkasta.

K-Raudan verkkokauppakin palvelee sekä yritysasiakkaita että kuluttajia. Yritysasiakkaat saavat omat tunnukset ja niiden avulla he voivat laskea kohteittensa tavaran menekin ja näkevät sopimushintansa.

– Toki kuluttajatkin käyttävät verkkokauppaa, mutta monet suosivat yhä myymälää, koska siellä voi kysyä asiantuntevan myyjän neuvoa, nähdä värit ja saada tuntumaa eri materiaaleihin tarkemmin. 

Seppo Levokoski on nähnyt, miten rohkeus pintamateriaalienkin valinnoissa vähitellen kasvaa, samoin käyttöikä lyhenee. Tapetteja vaihdetaan useammin, seiniä maalataan useammin ja isommalla värivalikolla.

– Nykyisin ihmiset panostavat viihtyisyyteen ja tätä koronakin vielä lisäsi entisestään. Kun kotona vietetään enemmän aikaa, halutaan siitä tehdä viihtyisämpi ja toimivampi. 

K-ketju satsaa paljon henkilökunnan osaamiseen. Erilaisia myynnin tutkintoja voi suorittaa työn ohella yhä enemmän myös netissä. Tuotekoulutuksia on jatkuvasti ja henkilökunta osaa neuvoa asiakkaita paitsi ”omalla tontillaan”, myös kiiretilanteissa laajemmin.

– Meillä on todella hyvä henkilökunta, jolla on laaja osaaminen ja asiakkaidemme luottamus, Seppo Levokoski toteaa. 

K-Rauta Forssa, Asiantunteva henkilökunta <br>ostajan apuna jo suunnittelussa, Mestari & Kisälli -lehti

Noblessa-keittiö nostaa asunnon arvoa

– Tärkeintä on laatu ja toiminnallisuus, kertoo Noblessa keittiömyynnistä vastaava Minna Sundberg. Noblessa-mallistot kattavat kaikki kodin kiinteät kalusteet keittiöstä kylpyhuoneeseen ja eteistiloihin sekä makuuhuoneisiin.

Noblessa tarjoaa yksilöllisen suunnittelun ja täydelliset toimitukset. Asiointi Noblessan asiantuntijamyymälässä on tosi helppoa: kaikki tarvittavat osatekijät löytyvät yhdestä ja samasta paikasta. 

– Toimitukset sisältävät kaapistojen lisäksi muun muassa valmiiksi työstetyt työtasot ja koristelistat, altaat, kodinkoneet sekä valaistuksen. 

Noblessan tuoteratkaisut tarjoavat laajat mahdollisuudet suunnitella ja toteuttaa keittiö henkilökohtaisine mitoituksineen. Noblessalta löytyy muiden muassa neljä erilaista pöytäkaappien korkeutta, neljä eri sokkelikorkeutta, viisi seinäkaappien korkeutta, neljä tasokaapin korkeutta sekä neljä komerokorkeutta. 

Noblessan valikoima käsittää 71 erilaista ovimallia, 95 vedinmallia, 24 runkosävyä, 46 erilaista työpöytätasoa sekä yli 2800 erilaista kaappimallia. Yhdessä ne mahdollistavat varsin yksilölliset toteutukset. Esimerkiksi vetimetön Line N -sarja koostuu viidestä eri mallistosta käsittäen 48 ovimallia ja yli 500 erilaista, vain Line N -sarjaan kuuluvaa, runkovaihtoehtoa. Kaikki markkinoilla myytävät kodinkoneet voidaan vaivattomasti yhdistää Noblessan keittiöön, koskien myös vanhempia malleja.

– Noblessa-kalusteissa hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä ja hinta riippuu luonnollisesti täysin siitä, minkälaista kokonaisuutta suunnitellaan. Toiveet riippuvat paljon perheen koosta, mutta nykyisin perheet laittavat paljon ruokaa kotona ja tilaa tarvitaan monenlaisille laitteille. Värivaihtoehdoista suosittuja ovat tietysti perinteiset vaaleat, mutta musta on myös suosittu. 

Noblessan huippulaadukkaita keittiöitä Suomessa myyvät itsenäiset, suomalaiset keittiökauppiaat 

– Tervetuloa katsomaan, meillä on kuusi malliryhmää tutustumista varten täällä liikkeessä ja esittelemme niitä mielellämme.

Sisustussuunnittelija auttaa isoissa ja pienissä asioissa

Saila Puuronen on sisustussuunnittelija, jolta usein kysytään neuvoja, kun tilasta pitää saada käytännöllinen ja toimiva.
– Esimerkiksi kylpyhuone, kodinhoitohuone tai eteistila voi olla sellainen, että sinne pitää tietyt asiat saada mahtumaan, mutta tilaa on joskus vaikea hahmottaa. 

Saila Puuronen esittelee mielellään uutuuksia, antaa vaihtoehtoja.

– Autan asiakkaita löytämään oikeat ratkaisut heidän projekteihinsa. Paljon kysytään väreistä, linjoista ja trendeistä, kuten myös kestävistä ratkaisuista ja ekologisuudesta.

K-Rauta Forssa, Asiantunteva henkilökunta <br>ostajan apuna jo suunnittelussa, Mestari & Kisälli -lehti

Aitoa, boheemia ja rohkeita ratkaisuja

Saila Puuronen kertoo, että juuri nyt aitojen materiaalien arvostus ja ekologisuus on pinnalla, ja vanhoja puukalusteita tuunataan ja kunnostetaan nyt rohkeasti oman näköiseksi.

– Luonnonmateriaalit. Pinnoissa puunsävyiset paneeliseinät ja rimoitukset niin seinissä kuin kattopinnoissa. Tumma puu tekee tuloaan ja 70-luvun pyöreitä muotoja on näkynyt nyt paljon kalusteissa.

Boheemi tyyli on trendikästä. Siihen kuuluvat esimerkiksi rottinki, bambu, kuivakasvit, pampaheinät sekä erilaiset ryijyt, jotka tuovat luonnon ja pehmeyden sisälle.

– Beigen, pellavan ja hiekansävyt ovat tulleet harmaan tilalle pintoihin ja niitä yhdistetään sahraminkeltaisiin sekä poltetun punaruskean sävyisiin yksityiskohtiin.

Tarjolle on tullut nyt myös kokoajan rohkeampia tapettikuoseja, on upeita kukka- ja eläinaiheisia kuoseja, joita myöskin uskalletaan käyttää sisustuksessa.

– Kirkkailla väreillä, kuten esim. limonadinkeltaisen, sinisen ja vihreän sävyillä, tuodaan nyt myös piristystä lämpimämpään sisustuksen maailmaan.

Samankaltaisia juttuja