Forssan kaupunki, Forssan Monitoimikeskuksen rakentaminen alkaa, Mestari & Kisälli -lehti

Forssan Monitoimikeskuksen rakentaminen alkaa loppusyksystä. Rakentaminen on jaettu moneen eri kokonaisuuteen, jotta myös pienemmät ja paikalliset yritykset voivat jättää urakkatarjouksia.

Forssan kaupunki on pyytänyt tarjoukset erikseen pääurakasta ja mm. maanrakennuksesta, julkisivujen muurauksesta, rungosta, vesikatosta, sähkötöistä ja lvi-töistä.  

Investointihankkeen kokonaiskustannusarvio on 24,2 miljoonaa euroa. Lisäksi varataan vielä 400.000 euron määräraha vuodelle 2022 Tölön koulun purkamiskulua. Kustannusarvioon sisältyy myös kalusteet. Rakennustöiden valvonnan hoitaa ulkopuolinen valvoja yhteistoiminnassa kaupungin oman valvonnan kanssa.

– Tarkoitus on, että Monikylä on sisätiloiltaan valmis kevätlukukauden loppuessa vuonna 2022 siten, että toiminta voidaan aloittaa syksyllä, kertoo Forssan kaupungin kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä

Käyttökustannukset edullisemmaksi

Monitoimikeskukseen sijoitetaan Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkotien sekä Kuhalan ja Tölön koulujen toiminnot. Rakennukseen tulee myös harrastustiloja.

– Tarkoituksena on, että Monitoimikeskus on täynnä ihmisiä aamusta iltaan. Käyttökustannuksiltaan uusi tila on edullisempi kuin vanhat tilat, joista koulut ja päiväkodit muuttavat. Vanhojen tilojen korjaukset eivät enää auta, niiden käyttökustannuksia ei enää saada merkittävästi alemmalle tasolle. Edullisemmat käyttökustannukset tuovat siten säästöä tulevaisuudessakin.

Tölön koulua ja Kurjenpesän päiväkotia ei enää kunnosteta muuhunkaan käyttöön, vaan ne puretaan. Kuhalan koulun ja Taikatuulen päiväkodin kiinteistöille etsitään järkevää käyttöä vuokraamisen tai myynnin kautta.

Paikallinen vetonaula

Monitoimikeskuksen rakennustöiden aloittamisen valmistelu on ollut monen vuoden urakka.

– Kysymys on todella isosta investoinnista. Useimmat näkevät kuitenkin sen mahdollisuutena, edullisempana kuin vanhojen tilojen jatkuvan remontoimisen ja myös yhtenä uutena, paikallisena vetonaulana, Jukka Perälä toteaa. 

Samankaltaisia juttuja