Merkintätalo Oy, Merkinnän tavaratalossa <br>kehitys on jatkuvaa, Mestari & Kisälli -lehti

Forssalainen Merkintätalo Oy on graafisen alan yritys, jonka toimiala on vahvistumassa teollisuuden tuotemerkinnän osa-alueelle. Tuotantoon kuuluu edelleen turvallisuuteen ja mainosalaan liittyviä toimintoja kuten kilvet, teippaukset, turvamerkintätuotteet ja opasteet. Teollisuuden tuotemerkintään on panostettu siihen soveltuvia koneita ja laitteita hankkimalla. Suoratulostuksen yhdistäminen leikkuuseen ja jyrsintään antaa paljon mahdollisuuksia palvella teollisuuden merkintätarpeita.

Merkintätalossa ollaan halukkaita kokeilemaan ja oppimaan uusien materiaalien ja merkintämahdollisuuksien antamia mahdollisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan. Uusimpana investointina ja kehittämisen kohteena on rakennuspiirustusten tulostaminen. Valmiista pdf-tiedostosta saadaan tulostettua kuvat rullalle tai taiteltuna rakennuslupavaatimusten mukaisesti. Myös vanhojen piirustusten skannaus onnistuu hankitulla laajakuvaskannerilla. Piirustuksista voidaan tehdä kopiot tai sitten vaan tallentaa pdf-tiedostoksi.

Merkintätalo Oy, Merkinnän tavaratalossa <br>kehitys on jatkuvaa, Mestari & Kisälli -lehti
Merkintätalo Oy, Merkinnän tavaratalossa <br>kehitys on jatkuvaa, Mestari & Kisälli -lehti

Mitä sitten seuraavaksi?

Suoratulostukseen tarkoitetut koneet kehittyvät jatkuvasti ja asiakkaiden omiin tuotteisiin tapahtuvan merkinnän vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Valkoista väriä hyödyntävät tulostimet ovat olleet vielä hieman vaikeasti hallittavissa, mutta tähänkin on tulossa kyllä uusia innovaatioita.

Samoin on lujaa vauhtia tullut 3D-tulostus, jota voidaan mahdollisesti teollisuuden tuotemerkinnässä lähitulevaisuudessa hyödyntää. LED-tekniikka yhdessä hohtavien materiaalien ja jyrsinteknologian kanssa avaavat valomainosmaailman ihan uuteen valoon. Lisäksi niiden hyödyntäminen ei vaadi jännitteen pienuuden vuoksi varsinaisia sähköasennuslupia.  

Koronan vaikutukset Merkintätalolla kohdistuivat rajusti tapahtumamarkkinoinnin osa-alueelle. 

Aikaisempina kesinä Merkintätalo toimitti mm. Suvi-illan Maratonille, Heinämessuille ja Holjille varsin paljon erilaisia kilpiä ja opasteita. Tänä vuonna niitä ei tarvinnut tehdä lainkaan. 

– Onneksi tuolta teollisuuden puolelta löytyi tilauskantaa, vaikka pieni notkahdus siinäkin tapahtui. 

Merkintätalossa luotetaan tulevaisuuteen ja uskotaan, että ajan hengessä pysymällä voidaan palvella asiakkaita entistä paremmin. Investointikierre vaan on tosiasia, jota ei saa pelätä, mutta silti täytyy pitää jalat maassa, pohtii Arto Heino.

Artikkelin kuvat: Merkintätalo Oy

Samankaltaisia juttuja