Rakennus Timo Pekka Oy, Rakennus Timo Pekka Oy: Erityisiä kohteita erilaisia asiakkaita, Mestari & Kisälli -lehti

Muistatko, kun rakennuksilla työskentelivät naulojen nyppijät? Kun puutavara käytettiin uudelleen? 

Ihan niin kaukaa ei Rakennus Timo Pekka Oy:n historia lähde, vaikka Timo Pekka luonnehtii itseään vanhanaikaiseksi rakentajaksi.

– En pidä ketjuttamisesta. Tykkään, kun tutut miehet ovat olleet meillä pitkään töissä ja voin jokaiseen tehtävään laittaa sen parhaiten taitavan tekemään ja tiedän, että työ tehdään niin kuin se pitää tehdä.

Vuonna 1987 perustetun Rakennus Timo Pekka Oy:n asiakkaita ovat yritykset, kunnat, kaupungit, vakuutusyhtiöt, isännöintitoimistot sekä yksityishenkilöt. Esimerkiksi Forssan kaupungin, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän kanssa on Rakennus Timo Pekka Oy:llä vuosisopimukset, ja muutos- sekä korjaustöitä tehdään koko ajan.

Korkeaa hygieniaa vaativat elintarviketeollisuuden rakennuskohteet ovat yksi Rakennus Timo Pekka Oy:n erityisosaamisen alue. 

– Vuosien saatossa HK Ruokatalolla on tehty hyvinkin paljon töitä, samoin on tehty sairaalassa, ja terveyskeskuksessa.

– Tällaisissa töissä pitää ympäristö ottaa erityisen hyvin huomioon. 

Parhaillaan Rakennus Timo Pekka Oy:llä on menossa myös uudisrakennuskohde, Forssan kaupungin uusi keskuskeittiö. 

Forssan uudessa keskuskeittiössä on 1048 neliötä. Keskuskeittiö korvaa Forssassa nykyiset Korkeavahan ja Tölön keskuskeittiöt, jotka ovat vanhentuneita. Tölön keskuskeittiö on määrä purkaa uuden monitoimikeskuksen rakentamisen yhteydessä.

Rakennus Timo Pekka Oy, Rakennus Timo Pekka Oy: Erityisiä kohteita erilaisia asiakkaita, Mestari & Kisälli -lehti
Kuva: Rakennus Timo Pekka Oy

Siististi ajoissa

Rakennus Timo Pekka Oy:n toimintaperiaatteisiin kuuluvat laadun lisäksi aikatauluissa pysyminen, työmaaympäristön siisteys, työturvallisuus sekä lajittelu ja kierrätys.

– Työympäristön siisteys vaikuttaa suoraan työturvallisuuteen ja siksi meillä on oma siivoushenkilökunta. Lajittelu ja kierrätys ovat osa kestävää kehitystä, joka on vain järkevää. 

Jos palataan vanhaan aikaan, Timo Pekka arvelee, että kaikki ei ollut silloin paremmin, rakennusalallakaan.

– Paljon on kehitystä tapahtunut, monet asiat nopeuttavat ja helpottavat. Esimerkiksi koottavat rakennustelineet, jotka aiemmin piti tehdä rakennuskohtaisesti ja naulaimet – eipä juuri kuulu vasaran ääntä enää rakennuksilta ja työ on paljon nopeampaa. Jotkut materiaalit ovat parempia, mutta jotkut huonompia. 

Se ei ole muuttunut, että ammattimies on ammattimies.

– Ei ole helppoa saada osaavia miehiä, eikä tietysti kukaan voi nuorena osata kaikkea sellaista, mitä osaa parinkymmenen vuoden työkokemuksella. Olen tyytyväinen, kun meillä monet työsuhteet ovat niin pitkiä. Työntekijät pystyvät itsenäiseen työhön ja tarkkoihin aikatauluihin. Ylimääräistä aikaa ei ole koskaan, missään.

Samankaltaisia juttuja