Sähköinen taloushallinto on helpottava tekijä yritysten taloushallintoon, kertoo Leena Leppä-Lukkala Laskenta-10 Oy:stä.

KLT Leena Leppä-Lukkalan omistamassa Laskenta-10 Oy:ssä on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja taloushallinnon sähköistämiseen. Näiden eri vaihtoehtojen avulla voimme räätälöidä yrittäjälle/yritykseen sopivan vaihtoehdon. Käyttöönotetut sähköiset palvelut ovat saaneet todella myönteistä palautetta yrittäjiltä.

Miksi sähköistää yrityksen taloushallinto

Verkkolaskulaki, koskeeko muutos minua? Verkkolaskulaki astui voimaan 1.4.2019 ja vaikuttaa yritystoimintaasi, jos liikevaihtosi on yli 10 000 euroa ja myyt tuotteita tai palveluita muille yrityksille tai julkishallinnon toimijoille. Alle kymppitonnin liikevaihdolla operoivat pienyrittäjät ja ainoastaan kuluttajakauppaa tekevät yritykset jäävät uuden lain ulkopuolelle.

Mikä muuttui lain tullessa voimaan?

Lain astuessa voimaan sinun tulee pyydettäessä pystyä toimittamaan laskut yritysasiakkaillesi verkkolaskuina. Mikäli et näin tee, asiakkaillasi on oikeus jättää lasku maksamatta. Vastaavasti voit myös itse vaatia muilta yrityksiltä, että he toimittavat sinulle jatkossa vain verkkolaskuja. Laki ei kiellä sinua vastaanottamassa jatkossa myös sähköposti- tai paperilaskuja, jos se sopii sinulle.

”Verkkolaskulaki pohjautuu Euroopan Unionin verkkolaskudirektiiviin, jonka tavoitteena on edistää taloushallinnon automatisaatiota ja yhdenmukaistaa sähköistä laskutusta EU-alueella.”

Mitä tarkoittaa sähköinen lasku?

Verkkolasku tarkoittaa sähköistä laskua, joka välittyy järjestelmästä toiseen rakenteisessa sähköisessä muodossa, jolloin se on käsiteltävissä automaattisesti. Sähköpostilla lähetetyt laskut pdf-tiedostoineen eivät ole verkkolaskuja.

Verkkolaskun lähettämisen ja vastaanottamisen hyödyt

Verkkolaskutuksessa rahaa ei uppoa esimerkiksi kirjekuoriin, kopiopapereihin, postituskuluihin sekä arkistointiin ja skannaamiseen liittyviin kustannuksiin. Lähetetty verkkolasku on perillä käytännössä heti. Verkkolasku ei voi hukkua ja on näin toimintavarmempi. Vastaanotetun verkkolaskun sisältämiä maksutietoja ei tarvitse tallentaa manuaalisesti uudelleen, jolloin virheiden määrä vähenee. Verkkolaskuja lähettämällä ja vastaanottamalla saat vähennettyä paperin määrää pienyrityksesi taloushallinnossa.

Taloushallinnon sähköistäminen on ajankohtaista ja varmasti jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto, kun haluaa siirtyä perinteisestä kirjanpidosta sähköiseen taloushallintoon, Leena Leppä-Lukkala toteaa.

Samankaltaisia juttuja