Laatu-JJ Rakennus Oy, Saneerausta ja korjausrakentamista riittää, Mestari & Kisälli -lehti

Jari Suominen perusti Laatu-JJ Rakennus Oy:n vuonna 2010. Janne Suominen osti puolet yrityksestä heti armeijasta päästyään ja nyt isä ja poika tekevät töitä rintarinnan. Kohteet ovat tällä hetkellä lähinnä saneerauskohteita, monenlaista korjausrakentamista, mutta uuttakin syntyy tarvittaessa. Remontit voivat olla isoja tai pieniä,  asunnoissa tai yrityksissä, liikehuoneistoissa tai kesämökeissä. 

– Sato-Rakennuttajat Oy käyttää meidän yhtiötä vastuukorjauksiin, joten suuri osa työstämme on pääkaupunkiseudulla, kertoo Janne Suominen.

Rakentajan virhevastuu on kaksi vuotta valmistumisesta, mutta rakennuttajan 10 vuotta.

Laatu-JJ Rakennus Oy:llä on 11 vakituista työntekijää Janne ja Jari Suomisen lisäksi. Samat miehet ovat työskennelleet jo pitkään yhdessä.

– Rakennusala ei enää ole niin voimakkaasti sesonkityötä kuin se joskus on ollut. Mutta silti joulu- helmikuu on hiljaisempaa aikaa ja keväästä työmäärä kasvaa. 

Laatu-JJ Rakennus Oy, Saneerausta ja korjausrakentamista riittää, Mestari & Kisälli -lehti
Laatu-JJ Rakennus Oy, Saneerausta ja korjausrakentamista riittää, Mestari & Kisälli -lehti

Sesonkiaikoina työvoimaa tarvittaisiin lisää

– Ei sitä ole helppo löytää. Tuntuu, että nuoriakaan ei niin kiinnosta tällainen fyysinen ala, halutaan ennemmin siisti sisätyö. Eikä välttämättä pitkät työmatkatkaan innosta.

Laatu-JJ Rakennus Oy:n työmaat sijaitsevat n. 150 km säteellä Forssasta.

– Aamulla startataan toimistolta 5.20, ja onhan päivällä pituutta ennen kuin kotona ollaan.

Laatu-JJ Rakennus Oy:n antaa aina kun mahdollista, harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille.

– Kaikissa kohteissa ei ole sellaisia töitä, että harjoittelija voi olla mukana, mutta pyrimme aina ottamaan, jos vaan mahdollista. Sieltähän niitä uusia työntekijöitä voi alalle saada.

Laatu-JJ Rakennus Oy:n saneeraaman tai rakentaman kohteen voi saada avaimet käteen -periaatteella, koska heillä on omasta takaa myös sisustussuunnittelija käytettävissään. Jannen sisko, Riikka Koistinen, on sisustussuunnittelija ja tekee paljon yhteistyötä Jannen ja isänsä Jarin kanssa.

– On hienoa, kun saadaan ammattilaisen apua pintaratkaisuihin, väreihin ja myös asiakkaat hyödyntävät tätä mahdollisuutta.

Artikkelin kuvat: Laatu-JJ Rakennus Oy

Samankaltaisia juttuja