Forssan Osarakennus Oy, Ullakkorakentamisen ammattilainen <br>tekee työtä korkealla, Mestari & Kisälli -lehti

Forssan Osarakennus Oy toimii pääasiassa Helsingin kantakaupungissa rakentaen ullakoista uusia asuntoja. Talot ovat usein 1900-luvun alkupuolella rakennettuja, joskus jopa 1800-luvun puolella.

– Yllätyksiltä ei koskaan säästytä, mutta siksi tämä työ on mielenkiintoista ja haastavaa,
toteaa Jukka Mäkilä

Forssan Osarakennus Oy rakentaa tyhjillään tai varastokäytössä olevista ullakoista nykyaikaisia asuntoja kaikilla mukavuuksilla. 

Rakentaminen tapahtuu KVR-periaatteella. Kokonaisvastuurakentaminen eli KVR-urakka tarkoittaa sitä, että urakoitsija huolehtii koko rakennushankkeen toteuttamisesta mukaan luettuna kokonaiskoordinointi ja suunnittelu. Tällöin rakennuttaja on sopimussuhteessa vain urakoitsijaan.

– Useimmiten taloyhtiö hakee rakennusluvan ja me ostamme rakennusoikeuden taloyhtiöltä, koska rakennuslupapiirustuksilla taloyhtiö saa paremman hinnan. Rakennamme asunnot ja myymme ne. Tämä on taloyhtiöille hyvin vaivaton tapa. Rakentamiseen ei kulu taloyhtiön rahaa eikä vaivaa.

Jukka Mäkilä kertoo, että tarvetta ullakkorakentamiselle on Helsingissä paljon, mutta he tekevät vain yhtä kohdetta kerrallaan.

– Meillä on noin 10-15 hengen porukka hiukan kohteesta riippuen Vakituinen, ammattitaitoinen ryhmä. He osaavat vielä sen perinteisen, paikalla rakentamisen. Tämähän on ihan käsityötä, tähän ei ole valmiita elementtejä. Jokainen kohde on myös erilainen ja yllätyksiä löytyy joka kerta, yleensä kun alapohjaa aletaan purkaa.

Forssan Osarakennus Oy, Ullakkorakentamisen ammattilainen <br>tekee työtä korkealla, Mestari & Kisälli -lehti
Jukka Mäkilä Forssan Osarakennus Oy:stä  ja Jarmo Sarlin Ylinkerros Oy:stä yläilmoissa.

Taloyhtiön etu

Taloyhtiöt kiinnostuvat usein ullakkorakentamisen mahdollisuuksista, kun katto pitäisi korjata tai talossa on muuten isompia remonttitarpeita.

– Me puramme vinttikerroksen ja katon pois ja huputamme talon. Usein pystyyn jäävät vain piiput. Lopputuloksena on uusi katto, useita uusia asuntoja ja taloyhtiöllä hyvät rahat. Toki taloissa kohentuu olennaisesti esimerkiksi paloturvallisuus, kun ei enää ole pölyn täyttämiä varastovinttejä. Talossa olevien muidenkin asuntojen arvo nousee ja taloyhtiöllä on varaa tehdä muita tarpeellisia remontteja. 

Korkealuokkaista ja kallista

Forssan Osarakennus Oy myy valmiit asunnot yhteistyökumppaninsa Ylinkerros Oy:n avulla.

– Etukäteen ei myydä, mutta joitain on myyty rakennusvaiheessa. Toki ostaja saa valita pintamateriaalit, sisäratkaisut ja keittiökalusteet.

Ullakkoasunnoista on usein hulppeat näköalat yli kaupungin, merellekin. Mutta Jukka Mäkilä ajaa kuitenkin Forssaan töiden jälkeen. Hän suorastaan nauraa kysymykselle, että itse asuisi joissain noista rakennetuista asunnoista.

– Kyllä ne tehdään ihan eri ihmisille, kun hinnat vaihtelevat siellä puolesta puoleentoista miljoonaan. Ei tämä niin kannattavaa bisnestä ole, Mäkilä nauraa.

Tällä hetkellä työn alla Forssan Osarakennuksella on kolmen talon kokonaisuus ja hankkeen liikevaihto on 11 miljoonaa. Neliöitä on yhteensä 1200 kolmessa eri talossa ja uusia asuntoja rakennetaan 23. Alle 400 neliön ullakkourakoita ei Forssan Osarakennus ota tehtäväksi.

Forssan Osarakennus Oy, Ullakkorakentamisen ammattilainen <br>tekee työtä korkealla, Mestari & Kisälli -lehti

Hyvä pankki, ostajan ja yrittäjän etu

Jukka Mäkilä on löytänyt paitsi ammattitaitoiset tekijät, mutta myös hyvän pankin.

– Someron Säästöpankin Forssan konttori on meidän RS-pankkimme. RS tarkoittaa sitä, että ostajan oikeudet on turvattu, vaikka asunto olisi ostettu rakennusaikana.  Asunnon tulee valmistua suunnitelman mukaiseksi ja asunnon myynnistä saadut varat on käytettävä rakentamiseen. Pankissa on takuut ja pankki valvoo rahaliikennettä. Meidän pankkimme hoitaa asiat hienosti ja se on myös yrittäjän turva.

Artikkelin kuvat: Forssan Osarakennus Oy

Samankaltaisia juttuja